Restauracja w Zamku

RODO

Szanowni Państwo

Administratorem Państwa danych osobowych pozostanie Topacz Investments SP. Z O.O. NIP 8961338394 znajdująca się we Wrocławiu przy ulicy Księcia Witolda 1 (dalej zwana jako „Hotel” lub „administrator”). Z Hotelem można się skontaktować poprzez adres email ado@topacz.pl, formularz kontaktowy pod adresem https://www.zamektopacz.pl/rodo/ado lub pisemnie na adres siedziby administratora.

Pozyskane dane osobowe przetwarzane będą jedynie w sposób legalny. Dane osobowe będą przetwarzane w celu:

  1. zawarcia i wykonania umowy – podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania danych do zawarcia i wykonywania umowy,
  2. marketingu bezpośredniego produktów i usług własnych administratora, w tym w celach analitycznych i profilowania – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora; uzasadnionym interesem administratora jest prowadzenie marketingu bezpośredniego swoich usług,
  3. ewentualnie w celu dochodzenia roszczeń związanych z zawartą z umową – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora; uzasadnionym interesem administratora jest możliwość dochodzenia przez niego roszczeń.

Państwa dane osobowe przetwarzane będą zgodnie z:

  1. Z Państwa zgodą – tj. dobrowolnym wyrażeniem przez Państwa zgody na przetwarzanie danych. (Art. 6 ust. 1 lit. a)
  2. Wymogami Kontraktowymi – tj. koniecznością dysponowaniem państwa danymi na potrzeby wykonania usługi zawartej w umowie pomiędzy Hotelem a Państwem. (Art. 6 ust. 1 lit. b)
  3. Wymogami ustawowymi – tj. Konieczność wypełnianie przez Spółkę obowiązków prawnych wynikających z przepisów prawa. (Art. 6 ust. 1 lit. c)

W dowolnym momencie mogą Państwo cofnąć zgodę na przetwarzanie Państwa danych osobowych.

Cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Odmowa wyrażenia zgody lub jej wycofanie powoduje, nie możliwość przetwarzania Państwa danych osobowych oraz związku z tym świadczenia Państwu dalszych usług. Cofniecie zgody nie oznacza pełnego usunięcia Państwa danych. Dane, które wynikają z konieczności wypełnienia przez spółkę obowiązków prawnych nie zostaną usunięte.

Okres przetwarzania pozyskanych danych osobowych uzależniony jest od celu ich przetwarzania.

Dane osobowe będą przechowywane do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa, w szczególności obowiązku przechowywania dokumentów księgowych dotyczących umowy oraz przepisów o automatycznej wymianie informacji podatkowych z innymi państwami.

Administrator przestanie wcześniej przetwarzać dane wykorzystywane do celów marketingu bezpośredniego, w tym profilowania i celów analitycznych jeżeli zgłosi Pani/Pan sprzeciw wobec przetwarzania Pani/Pana danych w tych celach.

W ramach przetwarzania pozyskane od Państwa dane osobowe będą mogły zostać udostępnione innym niż Hotel podmiotem tj.:

  1. Podmiotom świadczącym usługi na rzec Hotelu np. dostawcom usług IT, audytorom, doradcom, podmiotom współpracującym realizującym usługi na rzec Hotelu.
  2. Innym uprawnionym podmiotom, wyłącznie w zakresie określonym w przepisach prawa

Przetwarzanie pozyskanych od Państwa danych jest na zasadzie dobrowolności.
Jednakże odmowa podania danych wiążę się z niemożliwością oferowania usług przez Hotel.

W przypadku i na zasadach określonych w przepisach o ochronie danych osobowych będą mieli Państwo prawo do uzyskania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania, zniesienia sprzeciwu wobec przetwarzaniach danych osobowych opartego na postawie prawnej w postaci uzasadnionych wymogów administratora oraz przenoszenia danych osobowych.
Przysługują Państwu także prawo do złożenia skargi do właściwego organu nadzorczego, wskazanego w aktualnie obowiązującej ustawie regulującej zasady ochrony danych osobowych.

Dane osobowe nie będą przekazywane do odbiorców znajdujących się w państwach poza Europejskim Obszarem Gospodarczym.

Restauracja

Szanowni Goście,

mamy przyjemność poinformować, że Restauracja w Zamku Topacz Resort & Art Spa jest ponownie otwarta. Pod sterami Szefa Kuchni Filipa Grajety wprowadzone zostało całkiem nowe menu, w którym królują regionalne i sezonowe produkty o najwyższej jakości.

Prosimy o wcześniejszą rezerwację stolika.

Restauracja


w Zamku Topacz Resort & Art Spa

Brasserie to typ francuskiego lokalu, w którym panuje nieco luźniejsza, kawiarniana atmosfera. Przyjazny, rodzinny klimat, szybka obsługa i różnorodne menu to nasze główne wyróżniki.

Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godz. 12:00-22:00 (ostatnie zamówienie 21:00)
oraz w weekendy w godz. 13:00-22:00 (ostatnie zamówienie 21:00).

Szef Kuchni


Filip Grajeta

Pasja i doświadczenie to najważniejsze atuty naszego Szefa Kuchni. Stworzył on miejsce, w którym niezwykle istotny jest szacunek do produktu, świeżość i wykwintność, nie zapominając jednocześnie, że czasem to prostota decyduje o wyjątkowości potrawy. Najważniejsze, aby smaki wypływały prosto z serca.

Menu

Dania serwowane w restauracji to różnorodność smaków i bogactwo składników. Menu zostało stworzone w oparciu o typową brasserie, ale z akcentami kuchni z całego świata.

Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja stolika: tel. +48 71 771 99 40 lub e-mail: concierge@topacz.pl

Terrina z dzika/ agrest/ gin/ pikle/ orzechy pini/ brioche/ rukiew wodna

56

Podwędzany tatar jagnięcy/ smardze/ grzyby/ lubczyk/ chrzan/ żółtko/ rukiew wodna/ masło/ pieczywo

58

Sałata Cezar z krewetkami: sałata rzymska/ wędzony boczek/ anchois/ parmezan/ brioche

66

Przegrzebki/ kalafior/ wanilia/ truskawki/ nasturcja/ koper

72

Hummus z buraków/ jajko przepiórcze/ młoda soja/ czerwona cebula/ czarne oliwki/ szczypior/ trybula/ flatbread

42

Burrata/ pomidory/ truskawki/ czarne oliwki/ bazylia/ orzechy pini

44

Krem z kalafiora/ kurki/ młoda soja/ palone masło/ szczypior/ trybula

26

Chłodnik z wędzonym jesiotrem/ ogórek/ rzodkiewka/ koper włoski/ wędzona ikra z pstrąga/ świeże zioła

34

Sezonowany schab wieprzowy/ młody ziemniak/ brokuł/ kapusta/ jabłko/ gorczyca/ szczaw / sos cebulowy

72

Perliczka/ polenta/ estragon/ sałata rzymska/ morele/ wędzony boczek/ kurki

78

Antrykot cielęcy/ sałata rzymska/ lubczyk/ wędzony boczek/ kurki/ młody ziemniak/ trufla/ parmezan

120

Stek z biodrówki wołowej/ seler/ jabłko/ crème fraîche / dziki brokuł/ kasza gryczana/ rukiew wodna

105

Okoń morski/ gnocchi z zielonym groszkiem/ fenkuł/ chorizo/ młoda soja/ szczaw

96

Troć / kuskus perłowy/ pomidory/ cukinia/ szafran

94

Risotto/ cukinia/ cytryna/ mięta/ parmezan

59

Ragu z owocami morza/ paccheri/ pieczone pomidory/ oliwki/ kruszonka z chorizo

105

Tagliatelle orkiszowe/ kurki/ oliwa truflowa/ parmezan/ orzeszki pini

65

Krem z pomidorów

18

Kurczak/ młode ziemniaki/ mizeria

24

Ciastka rybne/ sos tatarski/ sałata

24

Racuchy/ jabłko/ kwaśna śmietana

24

Lody śmietankowe/ słony karmel/ migdały

24

Tarta czekoladowa/ tymianek/ owoce leśne/ sorbet jagodowy

30

Cytryna/ kokos/ bazylia

28

Pudding ryżowy/ truskawka/ kokos/ biała czekolada

28

Lody śmietankowe/ słony karmel/ migdały

24
/