Restauracja w Zamku

Sztuka tworzenia

Pasja i doświadczenie to najważniejsze atuty Szefa Kuchni Restauracji w Zamku Topacz. Stworzył on miejsce, w którym niezwykle istotny jest szacunek do produktu, świeżość i wykwintność, nie zapominając jednocześnie, że czasem to prostota decyduje o wyjątkowości potrawy. Najważniejsze, aby smaki wypływały prosto z serca.

Restauracja


W Zamku

Pasja i doświadczenie to najważniejsze atuty Szefa Kuchni Restauracji w Zamku Topacz. Stworzył on miejsce, w którym niezwykle istotny jest szacunek do produktu, świeżość i wykwintność, nie zapominając jednocześnie, że czasem to prostota decyduje o wyjątkowości potrawy. Najważniejsze, aby smaki wypływały prosto z serca.

Szef Kuchni


Rafał Borys

Doświadczony i prawdziwy kulinarny wirtuoz. Pracował między innymi w londyńskich restauracjach Gordona Ramsaya, a następnie w Brasserie Roux. Rafał ciągle poszukuje nowych inspiracji i w 2016 roku, odbył staże w:
Dinner by Heston Blumenthal
2 ** Michelin restaurant
Londyn/ Anglia

Villa Rothschild Kempinski
2** Michelin restaurant
Königstein im Taunus / Niemcy

Menu

Menu degustacyjne przygotowywane jest na podstawie 3 pytań. Tylko tyle musimy wiedzieć o naszym gościu, by zachwycić jego podniebienie.

Menu degustacyjne 5 dań

139

Menu degustacyjne 7 dań

169

Zupa tom kha gai

21

Młody szpinak / kapary / szalotka / rzodkiew / ogórek / bazylia / awokado / trybula / halloumi

29

Ravioli / parmezan / kawior truflowy / młoda cukinia / szparagi / pomidor konfitowany

29

Krewetki / humus / czosnek niedźwiedzi / szafran / limonka / pieprz / ogórek

34

Cielęcina / tuńczyk / kapary / rukola / parmezan / jajko / koper / trufla

34

Krewetki/ soczewica/ czerwone curry/ brokuł/ sałata rzymska

37

Carpaccio wołowe / lody musztardowe / dresing truflowy / kalarepa / rukola / Parmigiano Reggiano

36

Foie gras / czerwona kapusta / marakuja / tapioka / herbata /rabarbar

39

Małża św. Jakuba / ośmiornica / sałata masłowa / pęczak / pomidor / chili

39

Supreme z kurczaka / fasolka szparagowa / brązowa pieczarka / jarmuż / seler nać / szparagi

32

Sałata rzymska / czarna trufla / seler naciowy / sos mornay / topinambur / jarmuż

39

Własnego wyrobu spaghetti gitarra / sepia / krewetki / ośmiornica / omułki

52

Pierś z kaczki / żołądki gęsie / kapusta czerwona / młoda marchew / topinambur / burak

55

Troć wędrowna / kawior z jesiotra / brokuł / jarmuż / rzodkiew / szparagi / pomidor konfitowany

64

Filet z kulbina / brązowa pieczarka / młody szpinak / kapusta włoska / cukinia / marchewka / seler

72

Rib-eye stek dojrzewający / młode warzywa / sałata rzymska / potrójnie gotowane frytki

72

Comber jagnięcy / zielony groszek / mięta / szalotka / seler / chorizo / polenta

79

Polędwica wołowa dojrzewająca / cukinia / szparagi / sałata rzymska / anchovis / parmezan / potrójnie gotowane frytki

89

Comber z sarny / marchewka / piklowane buraki / brukiew /puree ziemniaczane

89
/
Zarezerwuj Stolik
Dane kontaktowe
Poniedziałek - Piątek

Lunch: 13:00 - 16:00
Kolacja: 18:00-23:00
(ostatnie zamówienie 22:00)

Weekend

13:00 - 23:00
( ostatnie zamówienie 22:00)

* Wysłanie zapytania rezerwacyjnego nie jest równoznaczne z rezerwacją.
** Do grup od 10 osób doliczany jest serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Restauracja

SPICHLERZ

zobacz więcej