Restauracja w Zamku

Sztuka tworzenia

Pasja i doświadczenie to najważniejsze atuty Szefa Kuchni Restauracji w Zamku Topacz. Stworzył on miejsce, w którym niezwykle istotny jest szacunek do produktu, świeżość i wykwintność, nie zapominając jednocześnie, że czasem to prostota decyduje o wyjątkowości potrawy. Najważniejsze, aby smaki wypływały prosto z serca.

Restauracja


W Zamku

Pasja i doświadczenie to najważniejsze atuty Szefa Kuchni Restauracji w Zamku Topacz. Stworzył on miejsce, w którym niezwykle istotny jest szacunek do produktu, świeżość i wykwintność, nie zapominając jednocześnie, że czasem to prostota decyduje o wyjątkowości potrawy. Najważniejsze, aby smaki wypływały prosto z serca.

Szef Kuchni


Rafał Borys

Doświadczony i prawdziwy kulinarny wirtuoz. Pracował między innymi w londyńskich restauracjach Gordona Ramsaya, a następnie w Brasserie Roux. Rafał ciągle poszukuje nowych inspiracji i w 2016 roku, odbył staże w:
Dinner by Heston Blumenthal
2 ** Michelin restaurant
Londyn/ Anglia

Villa Rothschild Kempinski
2** Michelin restaurant
Königstein im Taunus / Niemcy

Menu

Menu degustacyjne przygotowywane jest na podstawie 3 pytań. Tylko tyle musimy wiedzieć o naszym gościu, by zachwycić jego podniebienie.

Menu degustacyjne 5 dań

139

Menu degustacyjne 7 dań

169

Zupa pho bo

21

Radicchio, lodowa, rzymska, brokuł bimi, karczoch, pestki dyni, orkisz, ogórek, lubczyk

29

Ravioli, bakłażan, karczochy, rukola, parmegiano regiano

29

Langustynki, bisque, koper włoski, gorczyca, szafran, ogórek kompresowany

36

Foie gras, czerwona kapusta, pudding chlebowy, śliwka, brukiew, pietruszka

36

Krewetki, soczewica, czerwone curry, brokuł, sałata rzymska

37

Małża św. Jakuba, ośmiornica, orkisz , ketchup z ogórków, seler naciowy

39

Polędwica wołowa, chrzan, burak, skorzonera, kalarepa, lubczyk

39

Risotto, sałata radicchio, brokuły bimi, brukselka, karczochy, rukola, parmegiano regiano

33

Supreme z perliczki, sałata rzymska, wędzony kalafior, brukselka, topinambur

39

Sałata rzymska, czarna trufla, seler naciowy, sos mornay, topinambur, ser z kozieradką

39

Ravioli, bakłażan, karczochy, rukola, parmegiano regiano

39

Własnego wyrobu spaghetti gitarra, sepia, krewetki, ośmiornica, omułki

52

Pierś z kaczki, żołądek gęsi, kapusta czerwona, jabłko, brukiew, purée ziemniaczane

55

Troć wędrowna, kawior z jesiotra, kalafior, wędzone masło, szpinak, rybny veloute

64

Filet z białego halibuta, brukselka, kasza jaglana, grzyby, brokuł, lubczyk

79

Polędwica cielęca, kasza gryczana, szpinak, seler naciowy, parmezan, grzyby portobello, czarna trufla, jajko konfi, purée ziemniaczane

89

Polędwica wołowa, boczniaki, brokuł, soczewica, foie gras, szalotka , potrójnie gotowane frytki

89

Comber z sarny, dynia, burak, marchewka, borowik, purée ziemniaczane

89
/
Zarezerwuj Stolik
Dane kontaktowe
Poniedziałek - Piątek

Lunch: 13:00 - 16:00
Kolacja: 18:00-23:00
(ostatnie zamówienie 22:00)

Weekend

13:00 - 23:00
( ostatnie zamówienie 22:00)

* Wysłanie zapytania rezerwacyjnego nie jest równoznaczne z rezerwacją.
** Do grup od 10 osób doliczany jest serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Restauracja

SPICHLERZ

zobacz więcej