Restauracja Spichlerz

RODO

Szanowni Państwo

Administratorem Państwa danych osobowych pozostanie Hotel Topacz SP. Z O.O. NIP 5830007525 znajdująca się w Ślęzy przy ulicy Głównej 12 (dalej zwana jako „Hotel” lub „administrator”). Z Hotelem można się skontaktować poprzez adres email ado@topacz.pl, formularz kontaktowy pod adresem http://www.zamektopacz.pl/rodo/ado lub pisemnie na adres siedziby administratora.

Pozyskane dane osobowe przetwarzane będą jedynie w sposób legalny. Dane osobowe będą przetwarzane w celu:

  1. zawarcia i wykonania umowy – podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania danych do zawarcia i wykonywania umowy,
  2. marketingu bezpośredniego produktów i usług własnych administratora, w tym w celach analitycznych i profilowania – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora; uzasadnionym interesem administratora jest prowadzenie marketingu bezpośredniego swoich usług,
  3. ewentualnie w celu dochodzenia roszczeń związanych z zawartą z umową – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora; uzasadnionym interesem administratora jest możliwość dochodzenia przez niego roszczeń.

Państwa dane osobowe przetwarzane będą zgodnie z:

  1. Z Państwa zgodą – tj. dobrowolnym wyrażeniem przez Państwa zgody na przetwarzanie danych. (Art. 6 ust. 1 lit. a)
  2. Wymogami Kontraktowymi – tj. koniecznością dysponowaniem państwa danymi na potrzeby wykonania usługi zawartej w umowie pomiędzy Hotelem a Państwem. (Art. 6 ust. 1 lit. b)
  3. Wymogami ustawowymi – tj. Konieczność wypełnianie przez Spółkę obowiązków prawnych wynikających z przepisów prawa. (Art. 6 ust. 1 lit. c)

W dowolnym momencie mogą Państwo cofnąć zgodę na przetwarzanie Państwa danych osobowych.

Cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Odmowa wyrażenia zgody lub jej wycofanie powoduje, nie możliwość przetwarzania Państwa danych osobowych oraz związku z tym świadczenia Państwu dalszych usług. Cofniecie zgody nie oznacza pełnego usunięcia Państwa danych. Dane, które wynikają z konieczności wypełnienia przez spółkę obowiązków prawnych nie zostaną usunięte.

Okres przetwarzania pozyskanych danych osobowych uzależniony jest od celu ich przetwarzania.

Dane osobowe będą przechowywane do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa, w szczególności obowiązku przechowywania dokumentów księgowych dotyczących umowy oraz przepisów o automatycznej wymianie informacji podatkowych z innymi państwami.

Administrator przestanie wcześniej przetwarzać dane wykorzystywane do celów marketingu bezpośredniego, w tym profilowania i celów analitycznych jeżeli zgłosi Pani/Pan sprzeciw wobec przetwarzania Pani/Pana danych w tych celach.

W ramach przetwarzania pozyskane od Państwa dane osobowe będą mogły zostać udostępnione innym niż Hotel podmiotem tj.:

  1. Podmiotom świadczącym usługi na rzec Hotelu np. dostawcom usług IT, audytorom, doradcom, podmiotom współpracującym realizującym usługi na rzec Hotelu.
  2. Innym uprawnionym podmiotom, wyłącznie w zakresie określonym w przepisach prawa

Przetwarzanie pozyskanych od Państwa danych jest na zasadzie dobrowolności.
Jednakże odmowa podania danych wiążę się z niemożliwością oferowania usług przez Hotel.

W przypadku i na zasadach określonych w przepisach o ochronie danych osobowych będą mieli Państwo prawo do uzyskania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania, zniesienia sprzeciwu wobec przetwarzaniach danych osobowych opartego na postawie prawnej w postaci uzasadnionych wymogów administratora oraz przenoszenia danych osobowych.
Przysługują Państwu także prawo do złożenia skargi do właściwego organu nadzorczego, wskazanego w aktualnie obowiązującej ustawie regulującej zasady ochrony danych osobowych.

Dane osobowe nie będą przekazywane do odbiorców znajdujących się w państwach poza Europejskim Obszarem Gospodarczym.

Sztuka łączenia

Tutaj liczy się naturalność, która wypływa z tradycyjnych receptur, poddawanych nowoczesnym metodom przygotowania.

Restauracja


Spichlerz

Restauracja Spichlerz to miejsce, w którym tradycja w idealnych proporcjach łączy się z nowoczesnością. Jej koncepcja, przyjęta przez młodego, ale wyjątkowo utalentowanego Szefa Kuchni, polega na interpretowaniu na nowo polskich smaków.

Szef Kuchni


Krzysztof Obliński

Szefem Kuchni w Restauracji Spichlerz jest Krzysztof Obliński. To On od blisko 6 lat tworzy wyjątkowe potrawy, które zachwycają podniebienia naszych gości. Pomimo młodego wieku posiada duże doświadczenie. Cechuje go niezwykła pasja, nieszablonowe podejście do gotowania i ogromny talent. Dzięki grupie kucharzy, z którymi współpracuje Restauracja Spichlerz, zyskuje uznanie licznych gości z kraju i zagranicy.

Menu

Tradycyjne, polskie smaki uzyskujemy dzięki historycznym recepturom, poddawanym nowoczesnym metodom. Gotujemy w niskiej temperaturze, używamy wyjątkowych ziół i przypraw, serwujemy znane, polskie przysmaki, jak wędzona w naszej wędzarni pierś kaczki, tatar z polskiej polędwicy wołowej, duszona cielęcina i wieprzowina w przyprawach korzennych, które podajemy w całkiem nowej odsłonie.

Menu degustacyjne 4 dania

99

Menu degustacyjne 6 dań

129

Tatar z polędwicy wołowej z szalotką, ogórkami, grzybami marynowanymi i jajkiem

42

Śledź marynowany w occie z jabłkami, kwaśną śmietaną, cebulą i ziemniakami

25

Nóżki wieprzowe w galarecie z cytryną i pietruszką

21

Wątróbka z kaczki duszona w piwie z gorczycą, selekcją sałat, dynią, pomidorami i wiśniami

29

Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami puree i cebulką

17

Domowy rosół z kołdunami wołowymi i marchewką

19

Żurek na zakwasie z podgrzybkami i białą kiełbasą podany w chlebie

21

Filet z sandacza na pęczotto grzybowym z jarmużem i groszkiem

59

Smażone pierogi z kaczką, marchewką, burakami i serem przemkowskim

39

Siekany stek wołowy z czerwoną cebulą, burakami, smażonymi ziemniakami i sosem rozmarynowym

64

Tradycyjny kotlet schabowy z kością na kapuście z kminkiem i ziemniakami maślanymi

44

Kaczka pieczona z kapustą po wrocławsku, wiśniami i ziemniakami puree

53

Gulasz z dzika z warzywami pieczonymi, podgrzybkami i kaszą gryczaną

55

Tradycyjny sernik z wiśniami

19

Jabłecznik z sosem waniliowym

18

Fondant czekoladowy z lodami śliwkowymi

21

Polskie sery zagrodowe ze śliwkami i wiśniami

39

Belstar Prosecco / Bisol Desiderio / NV / Veneto / Włochy

90

Moutandon Champagne / Brut / NV / Francja

210

Denatile / Grillo-Chardonnay 2016 / Sycylia / Włochy

85

Anterra / Pinot Grigio 2017 / Venezie / Włochy

115

Winnica Turnau / Solaris 2016 / Nizina Szczecińska / Polska

135

Marcus Molitor / Riesling 2016 / Mosel / Niemcy

130

Lumini / Winnica Płochockich 2016 / Region Sandomierski / Polska

140

Villa Maria / Sauvignon Blanc 2016 / Marlborough / Nowa Zelandia

145

Villa Maria / Gewűrztraminer 2016 / Marlborough / Nowa Zelandia

155

Casas del Bosque / Reserva Carmenere 2015 / Rapel Valley / Chile

115

Campo Marino / Luccarelli / Primitivio di Manduria 2015 / Puglia / Włochy

120

Luccarelli / Negroamaro 2017 / Puglia / Włochy

110

Hazana/Rioja2016/Rioja/Hiszpania

120

Chateau Bonnet Reserve / Merlot-Cabernet Sauvignon 2014 / Bordeaux / Francja

150

Villa Maria / Pinot Noir 2016 / Marlborough / Nowa Zelandia

160
/
Zarezerwuj Stolik
Dane kontaktowe
Poniedziałek - Niedziela

12:00 - 21:00
( ostatnie zamówienie 20:30)

*Wysłanie zapytania rezerwacyjnego nie jest równoznaczne z rezerwacją.
** Do grup od 10 osób doliczany jest serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Restauracja

w ZAMKU

zobacz więcej