Restauracja Spichlerz

Sztuka łączenia

Tutaj liczy się naturalność, która wypływa z tradycyjnych receptur, poddawanych nowoczesnym metodom przygotowania.

Restauracja


Spichlerz

Restauracja Spichlerz to miejsce, w którym tradycja w idealnych proporcjach łączy się z nowoczesnością. Jej koncepcja, przyjęta przez młodego, ale wyjątkowo utalentowanego Szefa Kuchni, polega na interpretowaniu na nowo polskich smaków.

Szef Kuchni


Krzysztof Obliński

Szefem Kuchni w Restauracji Spichlerz jest Krzysztof Obliński. To On od blisko 5 lat tworzy wyjątkowe potrawy, które zachwycają podniebienia naszych gości. Pomimo młodego wieku posiada duże doświadczenie. Cechuje go niezwykła pasja, nieszablonowe podejście do gotowania i ogromny talent. Dzięki grupie kucharzy, z którymi współpracuje Restauracja Spichlerz, zyskuje uznanie licznych gości z kraju i zagranicy.

Menu

Tradycyjne, polskie smaki uzyskujemy dzięki historycznym recepturom, poddawanym nowoczesnym metodom. Gotujemy w niskiej temperaturze, używamy wyjątkowych ziół i przypraw, serwujemy znane, polskie przysmaki, jak wędzona w naszej wędzarni pierś kaczki, tatar z polskiej polędwicy wołowej, duszona cielęcina i wieprzowina w przyprawach korzennych, które podajemy w całkiem nowej odsłonie.

Menu degustacyjne 4 dania

79

Menu degustacyjne 6 dań

119

Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z cebulą, ogórkami piklowanymi i borowikami

39

Śledź smażony z jabłkami, kwaśną śmietaną, roszponką i pieczonymi ziemniakami

24

Wątróbka z kaczki z marynowanymi burakami, kompresowaną kalarepą, kolorowymi sałatami i orzechami laskowymi

27

Dorsz z naszej wędzarni z plackami ziemniaczanymi, kwaśną śmietaną, zielonymi ogórkami i kawiorem

29

Sałata rzymska z jajkiem gotowanym na miękko, sosem francuskim, grzankami i serem dojrzewającym

26

Rosół z kołdunami wołowymi i marchewką

15

Żurek na zakwasie z podgrzybkami i żeberkami podany w chlebie

19

Chłodnik litewski z jajkiem, dymką i burakami

16

Pierogi ruskie opiekane w jajku z grzybami w śmietanie

29

Pierogi z pieczoną kaczką, marynowanymi burakami, musem marchewkowym i sosem aroniowym

36

Dorsz z marchewką, kompresowaną kalarepą i ziołową oliwą

49

Filet z sandacza z boczniakami, szpinakiem, duszonym selerem, pomidorami malinowymi, kalafiorem i rodzynkami

57

Kaczka pieczona z modrą kapustą, musem jabłkowym, żurawiną i ziemniakami purée

1/2 szt. 64

Polędwica wołowa 160g z brioszką, boczkiem długo pieczonym, duszonym selerem, marynowanymi burakami i szalotkami w sosie

78

Gicz cielęca z warzywami duszonymi, ziemniakami ziołowymi, boczniakami i sosem szałwiowym

59

Dzik z pieczoną marchewką, kasztanami, burakami , szpinakiem i sosem aroniowy

57

Tradycyjny kotlet schabowy z kością na kapuście z ziemniakami tymiankowymi

44

Zrazy wołowe nadziewane wieprzowiną z pieczonymi burakami, sosem chlebowy i ziemniakami purée

47

Sernik na zimno z musem owocowym i chrupiącym słonecznikiem Consomme z grzybów, kasztany, majeranek, enoki

19

Ciasto migdałowe z kremem i pomarańczami

17

Fondant czekoladowy z owocami kompresowanymi i lodami waniliowymi

19
/
Zarezerwuj Stolik
Dane kontaktowe
Poniedziałek - Niedziela

12:00 - 22:00
( ostatnie zamówienie 21:30)

*Wysłanie zapytania rezerwacyjnego nie jest równoznaczne z rezerwacją.
** Do grup od 10 osób doliczany jest serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Restauracja

w ZAMKU

zobacz więcej