Restauracja Spichlerz

Sztuka łączenia

Tutaj liczy się naturalność, która wypływa z tradycyjnych receptur, poddawanych nowoczesnym metodom przygotowania.

Restauracja


Spichlerz

Restauracja Spichlerz to miejsce, w którym tradycja w idealnych proporcjach łączy się z nowoczesnością. Jej koncepcja, przyjęta przez młodego, ale wyjątkowo utalentowanego Szefa Kuchni, polega na interpretowaniu na nowo polskich smaków.

Szef Kuchni


Krzysztof Obliński

Szefem Kuchni w Restauracji Spichlerz jest Krzysztof Obliński. To On od blisko 6 lat tworzy wyjątkowe potrawy, które zachwycają podniebienia naszych gości. Pomimo młodego wieku posiada duże doświadczenie. Cechuje go niezwykła pasja, nieszablonowe podejście do gotowania i ogromny talent. Dzięki grupie kucharzy, z którymi współpracuje Restauracja Spichlerz, zyskuje uznanie licznych gości z kraju i zagranicy.

Menu

Tradycyjne, polskie smaki uzyskujemy dzięki historycznym recepturom, poddawanym nowoczesnym metodom. Gotujemy w niskiej temperaturze, używamy wyjątkowych ziół i przypraw, serwujemy znane, polskie przysmaki, jak wędzona w naszej wędzarni pierś kaczki, tatar z polskiej polędwicy wołowej, duszona cielęcina i wieprzowina w przyprawach korzennych, które podajemy w całkiem nowej odsłonie.

Krem z białych szparagów z migdałami i groszkiem zielonym

17

Szparagi gotowane z pomidorami i sosem holenderskim

26

Risotto ze szparagami, słonecznikiem i oliwą ziołową

29

Perliczka ze szparagami, ziemniakami młodymi, rabarbarem, kalarepą i sosem

45

Filet z pstrąga ze szparagami, kawiorem, selerem i groszkiem zielonym

52

Polędwica wołowa 160g ze szparagami, marchewką, selerem, szpinakiem, sosem holenderskim i młodymi ziemniakami

79

Menu degustacyjne 4 dania

89

Menu degustacyjne 6 dań

119

Śledź smażony z jabłkami, kwaśną śmietaną, roszponką, ziemniakami i ogórkami zielonymi

25

Wątróbka z kaczki duszona w piwie z gorczycą, kompozycją sałat, rzodkiewką, orzechami laskowymi, selerem, burakami i pomidorami

29

Kompozycja sałat z serami przemkowskimi, kalarepką, migdałami i rabarbarem

29

Dorsz z naszej wędzarni z plackami ziemniaczanymi, kwaśną śmietaną, ogórkami zielonymi, kalarepą i kawiorem

33

Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z cebulą, ogórkami, borowikami, rzodkiewką i jajkiem

41

Chłodnik litewski z jajkiem, burakami i szczypiorkiem

16

Rosół z kołdunami wołowymi i marchewką

17

Żurek na zakwasie z podgrzybkami i kiełbasą podany w chlebie

21

Filet z sandacza ze szpinakiem, rabarbarem, migdałami, selerem, kalarepą i rzodkiewką

59

Pierogi z kaczką, marchewką, burakami, kalarepą i serem przemkowskim

38

Tradycyjny kotlet schabowy z kością na kapuście z koprem i ziemniakami maślanymi

44

Kaczka pieczona z gęsimi żołądkami, modrą kapustą, musem jabłkowym, rabarbarem i ziemniakami z tymiankiem

53

Dzik z burakami, marchewką, szpinakiem, jabłkiem, ziemniakami młodymi i sosem

55

Sernik na zimno z musem rabarbarowym

17

Beza z truskawkami i miętą

19

Fondant czekoladowy z jabłkami i sorbetem

21

Polskie sery zagrodowe z rabarbarem i truskawkami

34

Belstar Prosecco / Bisol Desiderio / NV / Veneto / Włochy

90

Alain Bernard Tradition Premier Cru / Brut / NV / Champagne / Francja

290

Riesling / Marcus Molitor / 2016 / Mosel / Niemcy

115

Solaris / Winnica Turnau / 2015 / Nizina Szczecińska / Polska

135

Chardonnay Reserva / Casas del Bosque / 2014 / Casablanca Valley / Chile

100

Hunky Dory Sauvignon Blanc / Hunky Dory / 2016 / Marlborough / Nowa Zelandia

125

UMA Torrontes / Finca Agostino / 2015 / Mendoza / Argentyna

90

Gewurztraminer/ Domaine Schoffit/ 2013 /Alzacja/ Francja

150

Grand Cru Rangen de Thann Pinot Gris / Domaine Schoffit/ 2012/ Alzacja / Francja

250

Fiano Minutolo “Gelso Bianco”/ Podere 29 / 2015/ Apulia /Włochy

120

Reserva Carménère / Casas del Bosque / 2015 / Rapel Valley / Chile

115

Inurietta Cuatrocientos Crianza / Bodega inurrieta / 2014 / Navarra / Hiszpania

100

Campo Marino Primitivo di Manduria / Luccarelli / 2015 / Puglia / Włochy

120

FINCA Malbec / Finca Agostino / 2013 / Mendoza / Argentyna

150

Chianti Classico Riserva / La Casaccia / 2011 / Toskania / Włochy

140

Amarone della Valpolicella / Le Tobele / 2014 / Wenecja / Włochy

250

Pinot Noir /Middle-Earth Winery / 2016 /Nelson / Nowa Zelandia

150

Schild Estate Shiraz / Schild / 2014 / Barossa Valley / Australia

140

Rose d'Anjou / Calvet / 2016 / Dolina Loary / Francja

65

Rose Syrah / Casas del Bosque / 2015 / Layda Valley / Chile

90

Casa de la Vega Macabeo / Bodega Munoz / La Mancha / Hiszpania

75

Casa de la Vega Garnacha / Bodega Munoz / La Mancha / Hiszpania

75
/
Zarezerwuj Stolik
Dane kontaktowe
Poniedziałek - Niedziela

12:00 - 22:00
( ostatnie zamówienie 21:30)

*Wysłanie zapytania rezerwacyjnego nie jest równoznaczne z rezerwacją.
** Do grup od 10 osób doliczany jest serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Restauracja

w ZAMKU

zobacz więcej