Restauracja Spichlerz

RODO

Szanowni Państwo

Administratorem Państwa danych osobowych pozostanie Hotel Topacz SP. Z O.O. NIP 5830007525 znajdująca się w Ślęzy przy ulicy Głównej 12 (dalej zwana jako „Hotel” lub „administrator”). Z Hotelem można się skontaktować poprzez adres email ado@topacz.pl, formularz kontaktowy pod adresem http://www.zamektopacz.pl/rodo/ado lub pisemnie na adres siedziby administratora.

Pozyskane dane osobowe przetwarzane będą jedynie w sposób legalny. Dane osobowe będą przetwarzane w celu:

  1. zawarcia i wykonania umowy – podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania danych do zawarcia i wykonywania umowy,
  2. marketingu bezpośredniego produktów i usług własnych administratora, w tym w celach analitycznych i profilowania – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora; uzasadnionym interesem administratora jest prowadzenie marketingu bezpośredniego swoich usług,
  3. ewentualnie w celu dochodzenia roszczeń związanych z zawartą z umową – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora; uzasadnionym interesem administratora jest możliwość dochodzenia przez niego roszczeń.

Państwa dane osobowe przetwarzane będą zgodnie z:

  1. Z Państwa zgodą – tj. dobrowolnym wyrażeniem przez Państwa zgody na przetwarzanie danych. (Art. 6 ust. 1 lit. a)
  2. Wymogami Kontraktowymi – tj. koniecznością dysponowaniem państwa danymi na potrzeby wykonania usługi zawartej w umowie pomiędzy Hotelem a Państwem. (Art. 6 ust. 1 lit. b)
  3. Wymogami ustawowymi – tj. Konieczność wypełnianie przez Spółkę obowiązków prawnych wynikających z przepisów prawa. (Art. 6 ust. 1 lit. c)

W dowolnym momencie mogą Państwo cofnąć zgodę na przetwarzanie Państwa danych osobowych.

Cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Odmowa wyrażenia zgody lub jej wycofanie powoduje, nie możliwość przetwarzania Państwa danych osobowych oraz związku z tym świadczenia Państwu dalszych usług. Cofniecie zgody nie oznacza pełnego usunięcia Państwa danych. Dane, które wynikają z konieczności wypełnienia przez spółkę obowiązków prawnych nie zostaną usunięte.

Okres przetwarzania pozyskanych danych osobowych uzależniony jest od celu ich przetwarzania.

Dane osobowe będą przechowywane do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa, w szczególności obowiązku przechowywania dokumentów księgowych dotyczących umowy oraz przepisów o automatycznej wymianie informacji podatkowych z innymi państwami.

Administrator przestanie wcześniej przetwarzać dane wykorzystywane do celów marketingu bezpośredniego, w tym profilowania i celów analitycznych jeżeli zgłosi Pani/Pan sprzeciw wobec przetwarzania Pani/Pana danych w tych celach.

W ramach przetwarzania pozyskane od Państwa dane osobowe będą mogły zostać udostępnione innym niż Hotel podmiotem tj.:

  1. Podmiotom świadczącym usługi na rzec Hotelu np. dostawcom usług IT, audytorom, doradcom, podmiotom współpracującym realizującym usługi na rzec Hotelu.
  2. Innym uprawnionym podmiotom, wyłącznie w zakresie określonym w przepisach prawa

Przetwarzanie pozyskanych od Państwa danych jest na zasadzie dobrowolności.
Jednakże odmowa podania danych wiążę się z niemożliwością oferowania usług przez Hotel.

W przypadku i na zasadach określonych w przepisach o ochronie danych osobowych będą mieli Państwo prawo do uzyskania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania, zniesienia sprzeciwu wobec przetwarzaniach danych osobowych opartego na postawie prawnej w postaci uzasadnionych wymogów administratora oraz przenoszenia danych osobowych.
Przysługują Państwu także prawo do złożenia skargi do właściwego organu nadzorczego, wskazanego w aktualnie obowiązującej ustawie regulującej zasady ochrony danych osobowych.

Dane osobowe nie będą przekazywane do odbiorców znajdujących się w państwach poza Europejskim Obszarem Gospodarczym.

Sztuka łączenia

Tutaj liczy się naturalność, która wypływa z tradycyjnych receptur, poddawanych nowoczesnym metodom przygotowania.

Restauracja


Spichlerz

Restauracja Spichlerz to miejsce, w którym tradycja w idealnych proporcjach łączy się z nowoczesnością. Jej koncepcja, przyjęta przez młodego, ale wyjątkowo utalentowanego Szefa Kuchni, polega na interpretowaniu na nowo polskich smaków.

Szef Kuchni


Krzysztof Obliński

Szefem Kuchni w Restauracji Spichlerz jest Krzysztof Obliński. To On od blisko 6 lat tworzy wyjątkowe potrawy, które zachwycają podniebienia naszych gości. Pomimo młodego wieku posiada duże doświadczenie. Cechuje go niezwykła pasja, nieszablonowe podejście do gotowania i ogromny talent. Dzięki grupie kucharzy, z którymi współpracuje Restauracja Spichlerz, zyskuje uznanie licznych gości z kraju i zagranicy.

Menu

Tradycyjne, polskie smaki uzyskujemy dzięki historycznym recepturom, poddawanym nowoczesnym metodom. Gotujemy w niskiej temperaturze, używamy wyjątkowych ziół i przypraw, serwujemy znane, polskie przysmaki, jak wędzona w naszej wędzarni pierś kaczki, tatar z polskiej polędwicy wołowej, duszona cielęcina i wieprzowina w przyprawach korzennych, które podajemy w całkiem nowej odsłonie.

Krem z kalafiora z kurkami i oliwą

18

Risotto z kurkami, marchewką i serem dojrzewającym

29

Sznycle cielęce z kurkami w śmietanie, ziemniakami młodymi i rabarbarem

49

Stek z siekanej wołowiny z kurkami, burakami marynowanymi, sosem musztardowym i ziemniakami pieczonymi

49

Perliczka z kurkami, fasolą szparagową, koprem włoskim, sosem i młodymi ziemniakami

52

Filet z pstrąga z kurkami, czerwoną porzeczką, szpinakiem i botwinką

53

Polędwica wołowa z kurkami, marchewką, kalarepą, ziemniakami pieczonymi i sosem

75

Menu degustacyjne 4 dania

89

Menu degustacyjne 6 dań

119

Śledź smażony z jabłkami, kwaśną śmietaną, roszponką, ziemniakami i ogórkami zielonymi

25

Wątróbka z kaczki duszona w piwie z gorczycą, kompozycją sałat, rzodkiewką, orzechami laskowymi, selerem, burakami i pomidorami

29

Kompozycja sałat z serami przemkowskimi, kalarepką, migdałami i rabarbarem

29

Dorsz z naszej wędzarni z plackami ziemniaczanymi, kwaśną śmietaną, ogórkami zielonymi, kalarepą i kawiorem

33

Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z cebulą, ogórkami, borowikami, rzodkiewką i jajkiem

41

Chłodnik litewski z jajkiem, burakami i szczypiorkiem

16

Rosół z kołdunami wołowymi i marchewką

17

Żurek na zakwasie z podgrzybkami i kiełbasą podany w chlebie

21

Filet z sandacza ze szpinakiem, rabarbarem, migdałami, selerem, kalarepą i rzodkiewką

59

Pierogi z kaczką, marchewką, burakami, kalarepą i serem przemkowskim

38

Tradycyjny kotlet schabowy z kością na kapuście z koprem i ziemniakami maślanymi

44

Kaczka pieczona z gęsimi żołądkami, modrą kapustą, musem jabłkowym, rabarbarem i ziemniakami z tymiankiem

53

Dzik z burakami, marchewką, szpinakiem, jabłkiem, ziemniakami młodymi i sosem

55

Sernik na zimno z musem rabarbarowym

17

Beza z truskawkami i miętą

19

Fondant czekoladowy z jabłkami i sorbetem

21

Polskie sery zagrodowe z rabarbarem i truskawkami

34

Belstar Prosecco / Bisol Desiderio / NV / Veneto / Włochy

90

Alain Bernard Tradition Premier Cru / Brut / NV / Champagne / Francja

290

Riesling / Marcus Molitor / 2016 / Mosel / Niemcy

115

Solaris / Winnica Turnau / 2015 / Nizina Szczecińska / Polska

135

Chardonnay Reserva / Casas del Bosque / 2014 / Casablanca Valley / Chile

100

Hunky Dory Sauvignon Blanc / Hunky Dory / 2016 / Marlborough / Nowa Zelandia

125

UMA Torrontes / Finca Agostino / 2015 / Mendoza / Argentyna

90

Gewurztraminer/ Domaine Schoffit/ 2013 /Alzacja/ Francja

150

Grand Cru Rangen de Thann Pinot Gris / Domaine Schoffit/ 2012/ Alzacja / Francja

250

Fiano Minutolo “Gelso Bianco”/ Podere 29 / 2015/ Apulia /Włochy

120

Reserva Carménère / Casas del Bosque / 2015 / Rapel Valley / Chile

115

Inurietta Cuatrocientos Crianza / Bodega inurrieta / 2014 / Navarra / Hiszpania

100

Campo Marino Primitivo di Manduria / Luccarelli / 2015 / Puglia / Włochy

120

FINCA Malbec / Finca Agostino / 2013 / Mendoza / Argentyna

150

Chianti Classico Riserva / La Casaccia / 2011 / Toskania / Włochy

140

Amarone della Valpolicella / Le Tobele / 2014 / Wenecja / Włochy

250

Pinot Noir /Middle-Earth Winery / 2016 /Nelson / Nowa Zelandia

150

Schild Estate Shiraz / Schild / 2014 / Barossa Valley / Australia

140

Rose d'Anjou / Calvet / 2016 / Dolina Loary / Francja

65

Rose Syrah / Casas del Bosque / 2015 / Layda Valley / Chile

90

Casa de la Vega Macabeo / Bodega Munoz / La Mancha / Hiszpania

75

Casa de la Vega Garnacha / Bodega Munoz / La Mancha / Hiszpania

75
/
Zarezerwuj Stolik
Dane kontaktowe
Poniedziałek - Niedziela

12:00 - 22:00
( ostatnie zamówienie 21:30)

*Wysłanie zapytania rezerwacyjnego nie jest równoznaczne z rezerwacją.
** Do grup od 10 osób doliczany jest serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Restauracja

w ZAMKU

zobacz więcej