Restauracja Spichlerz

Sztuka łączenia

Tutaj liczy się naturalność, która wypływa z tradycyjnych receptur, poddawanych nowoczesnym metodom przygotowania.

Restauracja


Spichlerz

Restauracja Spichlerz to miejsce, w którym tradycja w idealnych proporcjach łączy się z nowoczesnością. Jej koncepcja, przyjęta przez młodego, ale wyjątkowo utalentowanego Szefa Kuchni, polega na interpretowaniu na nowo polskich smaków.

Szef Kuchni


Krzysztof Obliński

Szefem Kuchni w Restauracji Spichlerz jest Krzysztof Obliński. To On od blisko 6 lat tworzy wyjątkowe potrawy, które zachwycają podniebienia naszych gości. Pomimo młodego wieku posiada duże doświadczenie. Cechuje go niezwykła pasja, nieszablonowe podejście do gotowania i ogromny talent. Dzięki grupie kucharzy, z którymi współpracuje Restauracja Spichlerz, zyskuje uznanie licznych gości z kraju i zagranicy.

Menu

Tradycyjne, polskie smaki uzyskujemy dzięki historycznym recepturom, poddawanym nowoczesnym metodom. Gotujemy w niskiej temperaturze, używamy wyjątkowych ziół i przypraw, serwujemy znane, polskie przysmaki, jak wędzona w naszej wędzarni pierś kaczki, tatar z polskiej polędwicy wołowej, duszona cielęcina i wieprzowina w przyprawach korzennych, które podajemy w całkiem nowej odsłonie.

Kapuśniak z pieczonym dzikiem i ziemniakami

17

Zrazy z dzika z długo pieczonym karczkiem, burakami, kopytkami i sos aroniowym

49

Perliczka z musem pietruszkowym, selerem, jabłkami i sos z czarnym bzem

54

Polędwica wołowa z pieczonym boczkiem, marchewką, burakami, jarmużem i ziemniakami purée

79

Risotto z grzybami suszonymi, topinamburem, serem przemkowskim i oliwą ziołową

29

Menu degustacyjne 4 dania

89

Menu degustacyjne 6 dań

119

Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z cebulą, ogórkami, borowikami, topinamburem i jajkiem

41

Śledź smażony z jabłkami, kwaśną śmietaną, roszponką i ziemniakami pieczonymi

25

Dorsz z naszej wędzarni z plackami ziemniaczanymi, kwaśną śmietaną, ogórkami zielonymi, rzodkwią i kawiorem

33

Wątróbka z kaczki duszona w piwie z gorczycą, kompozycją sałat, wiśniami, jabłkami, selerem naciowym i burakami marynowanymi

29

Rosół z kołdunami wołowymi i marchewką

17

Żurek na zakwasie z podgrzybkami i żeberkami podany w chlebie

21

Pierogi ruskie opiekane w jajku z grzybami w śmietanie

29

Pierogi z pieczoną kaczką, pietruszką, marchewką, rzodkwią i serem przemkowskim

38

Filet z pstrąga z musem pietruszkowym, selerem i oliwą ziołową

49

Filet z sandacza na risotto grzybowym z topinamburem i jarmużem

59

Kaczka pieczona z gęsimi żołądkami, modrą kapustą, musem jabłkowym, wiśniami i kopytkami

52

Tradycyjny kotlet schabowy z kością na kapuście zasmażanej z ziemniakami purée

44

Tarta z gruszkami z sosem cytrynowym

18

Sernik na ciepło z kruszonką orzechową i wiśniami

17

Fondant czekoladowy z owocami i lodami waniliowymi

21

Polskie sery zagrodowe ze gruszkami i konfiturą owocową

34

Prosecco Metodus / Ariola Vigne e Vini / Veneto / Włochy

NV/85

Alain Bernard Tradition Premier Cru / Brut / Champagne / Francja

NV/290

Riesling QbA Classik / Weingut Wilhelm Laubenstein / Rheingau / Niemcy

2013/80

Cotes Montravel / Chateau Puy-Servain / Bordeaux / Francja

2015/80

Chardonnay Reserva / Casas del Bosque / Casablanca Valley / Chile

2014/85

Hunky Dory Sauvignon Blanc / Hunky Dory / Marlborough / Nowa Zelandia

2015/120

Solaris / Winnica Turnau / Nizina Szczecińska / Polska

2015/120

Reserva Carménère / Casas del Bosque / Rapel Valley / Chile

2015/90

La Colegiada Tinto Lerma Crianza / Bodegas La Colegiada / Arlanza / Hiszpania

2013/100

Famiglia Bianchi Malbec / Casa Bianchi / Mendoza / Argentyna

2015/110

Campo Marino Primitivo di Manduria / Luccarelli / Puglia / Włochy

2015/120

Schild Estate Shiraz / Schild / Barossa Valley / Australia

2013/140

Rose d'Anjou / Calvet / Francja / Dolina Loary

2015/65

Casa de la Vega Macabeo / Bodega Munoz / La Mancha / Hiszpania

65

Casa de la Vega Garnacha / Bodega Munoz / La Mancha / Hiszpania

65
/
Zarezerwuj Stolik
Dane kontaktowe
Poniedziałek - Niedziela

12:00 - 22:00
( ostatnie zamówienie 21:30)

*Wysłanie zapytania rezerwacyjnego nie jest równoznaczne z rezerwacją.
** Do grup od 10 osób doliczany jest serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Restauracja

w ZAMKU

zobacz więcej