Brasserie w Zamku

RODO

Szanowni Państwo

Administratorem Państwa danych osobowych pozostanie Hotel Topacz SP. Z O.O. NIP 5830007525 znajdująca się w Ślęzy przy ulicy Głównej 12 (dalej zwana jako „Hotel” lub „administrator”). Z Hotelem można się skontaktować poprzez adres email ado@topacz.pl, formularz kontaktowy pod adresem http://www.zamektopacz.pl/rodo/ado lub pisemnie na adres siedziby administratora.

Pozyskane dane osobowe przetwarzane będą jedynie w sposób legalny. Dane osobowe będą przetwarzane w celu:

  1. zawarcia i wykonania umowy – podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność przetwarzania danych do zawarcia i wykonywania umowy,
  2. marketingu bezpośredniego produktów i usług własnych administratora, w tym w celach analitycznych i profilowania – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora; uzasadnionym interesem administratora jest prowadzenie marketingu bezpośredniego swoich usług,
  3. ewentualnie w celu dochodzenia roszczeń związanych z zawartą z umową – podstawą prawną przetwarzania danych jest niezbędność przetwarzania do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora; uzasadnionym interesem administratora jest możliwość dochodzenia przez niego roszczeń.

Państwa dane osobowe przetwarzane będą zgodnie z:

  1. Z Państwa zgodą – tj. dobrowolnym wyrażeniem przez Państwa zgody na przetwarzanie danych. (Art. 6 ust. 1 lit. a)
  2. Wymogami Kontraktowymi – tj. koniecznością dysponowaniem państwa danymi na potrzeby wykonania usługi zawartej w umowie pomiędzy Hotelem a Państwem. (Art. 6 ust. 1 lit. b)
  3. Wymogami ustawowymi – tj. Konieczność wypełnianie przez Spółkę obowiązków prawnych wynikających z przepisów prawa. (Art. 6 ust. 1 lit. c)

W dowolnym momencie mogą Państwo cofnąć zgodę na przetwarzanie Państwa danych osobowych.

Cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Odmowa wyrażenia zgody lub jej wycofanie powoduje, nie możliwość przetwarzania Państwa danych osobowych oraz związku z tym świadczenia Państwu dalszych usług. Cofniecie zgody nie oznacza pełnego usunięcia Państwa danych. Dane, które wynikają z konieczności wypełnienia przez spółkę obowiązków prawnych nie zostaną usunięte.

Okres przetwarzania pozyskanych danych osobowych uzależniony jest od celu ich przetwarzania.

Dane osobowe będą przechowywane do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa, w szczególności obowiązku przechowywania dokumentów księgowych dotyczących umowy oraz przepisów o automatycznej wymianie informacji podatkowych z innymi państwami.

Administrator przestanie wcześniej przetwarzać dane wykorzystywane do celów marketingu bezpośredniego, w tym profilowania i celów analitycznych jeżeli zgłosi Pani/Pan sprzeciw wobec przetwarzania Pani/Pana danych w tych celach.

W ramach przetwarzania pozyskane od Państwa dane osobowe będą mogły zostać udostępnione innym niż Hotel podmiotem tj.:

  1. Podmiotom świadczącym usługi na rzec Hotelu np. dostawcom usług IT, audytorom, doradcom, podmiotom współpracującym realizującym usługi na rzec Hotelu.
  2. Innym uprawnionym podmiotom, wyłącznie w zakresie określonym w przepisach prawa

Przetwarzanie pozyskanych od Państwa danych jest na zasadzie dobrowolności.
Jednakże odmowa podania danych wiążę się z niemożliwością oferowania usług przez Hotel.

W przypadku i na zasadach określonych w przepisach o ochronie danych osobowych będą mieli Państwo prawo do uzyskania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania, zniesienia sprzeciwu wobec przetwarzaniach danych osobowych opartego na postawie prawnej w postaci uzasadnionych wymogów administratora oraz przenoszenia danych osobowych.
Przysługują Państwu także prawo do złożenia skargi do właściwego organu nadzorczego, wskazanego w aktualnie obowiązującej ustawie regulującej zasady ochrony danych osobowych.

Dane osobowe nie będą przekazywane do odbiorców znajdujących się w państwach poza Europejskim Obszarem Gospodarczym.

Sztuka komponowania

Restauracja powstała z myślą o wszystkich naszych Gościach, którzy chcą zjeść szybki lunch lub niezobowiązującą kolację w swobodnym otoczeniu.

Brasserie


w Zamku Topacz

Brasserie to typ francuskiego lokalu, w którym panuje nieco luźniejsza, kawiarniana atmosfera. Przyjazny, rodzinny klimat, szybka obsługa i różnorodne menu to nasze główne wyróżniki.

Szef Kuchni


Rafał Borys

Doświadczenie i zaangażowanie to najważniejsze cechy Szefa Kuchni. Pracował on między innymi w londyńskiej restauracji Gordona Ramsaya oraz w Brasserie Roux, gdzie uczył się tajników kuchni francuskiej.
Rafał Borys swoje potrawy przygotowywał dla międzynarodowych sław kina, sportu oraz polityki. Ciągle poszukuje nowych inspiracji.
Odbyte staże: Dinner by Heston Blumenthal 2 ** Michelin restaurant w Londynie, Villa Rothschild Kempinski 2** Michelin restaurant w Niemczech.

Menu

Dania serwowane w restauracji to różnorodność smaków i bogactwo składników. Menu zostało stworzone w oparciu o typową brasserie, ale z akcentami kuchni z całego świata.

Zupa dnia

19

Zupa grzybowa, topinambur, śliwki

24

Curry, soczewica, kalafior, cukinia, orzechy

26

Sałatka Cesar, parmezan, jajko, grzanki

29

Małże św. Jakuba, skorzonera, cydr, topinambur

32

Figi, ser kozi, kalarepa, kasztany, rokitnik, sałata lodowa, szpinak

33

Carpaccio wołowe, marynowane trufle, grzyby, rukola

36

Tuńczyk, chrzan, bazylia, kalarepa, limonka

36

Krewetki, mięta, curry, soczewica, kalafior, cukinia, orzechy

38

Foie gras, morela, gruszka, brioszka

39

Risotto dnia

34

Ravioli, dynia, buraki, ser, rukola

38

Pierś z kurczaka, brukselka, jarmuż, cydr, soczewica

42

Polędwiczka wieprzowa, policzki wieprzowe, marchewka, szalotka, sos BBQ,

45

Pierś z kurczaka, brukselka, jarmuż, cydr, soczewica

52

Makaron, krewetki, małża, omułki, ślimaki, pomidory

56

Sandacz, ślimaki, volute, topinambur, kalarepa, kalafior

67

Antrykot, otrzewna, grzyby, jarmuż

79

Raja, koper włoski, kapary, szpinak

79

Comber jagnięcy, baranina, kapusta czerwona, żurawina,

83

Suflet orzechowy, śliwka węgierka, lody waniliowe

21

Tort Sacher, lody kawowe

23

Sernik gruszkowy, lody karmelowo ziołowe

23

Mille feuille rokitnik, kasztany, granita kokosowo-cytrynowa

25
Zarezerwuj Stolik
Dane kontaktowe
Poniedziałek - Piątek

13:00 - 23:00
(ostatnie zamówienie 22:00)

Weekend

13:00 - 23:00
( ostatnie zamówienie 22:00)

* Wysłanie zapytania rezerwacyjnego nie jest równoznaczne z rezerwacją.
** Do grup od 10 osób doliczany jest serwis w wysokości 10% wartości rachunku.

Restauracja

W ZAMKU

zobacz więcej