Kuchnia konferencyjna i bankietowa

Sztuka jakości


Przerwa Kawowa Standard

Kruche ciasteczka (cztery rodzaje)
Kawa z ekspresu przelewowego
Wybór herbat
Soki owocowe
Woda mineralna gazowana i niegazowana,

Przerwa Kawowa Premium

Ciasto domowe (dwa rodzaje)
Owocowa granola
Pudding śmietankowy z sosem owocowym
Kawa z ekspresu przelewowego
Wybór herbat
Soki owocowe
Woda mineralna gazowana i niegazowana,

Przykładowy Lunch Bufet

Zupa ogórkowa z koperkiem
Rosół drobiowy z makaronem i marchewką
Pierś z kurczaka z ostrym sosem pomidorowym
Policzki wieprzowe w sosie aroniowym
Filet z dorsza z cukinią i oliwkami
Ziemniaki pieczone z ziołami
Bufet sałatkowy
Ciasto domowe z owocami
Pudding waniliowy z wiśniami
Napoje:
kawa z ekspresu przelewowego
lub herbata woda i soki

Przystawka ( do wyboru)

Wędzona pierś z indyka z konfiturą z czerwonej cebuli, burakami i serem przemkowskim
Bliny gryczane z dorszem, kwaśną śmietaną, ogórkami kompresowanymi i kawiorem
Tarta z grzybami, rukolą i sosem serowym

Zupa ( do wyboru)

Żurek w chlebie z grzybami i białą kiełbasą
Krem z kalafiorem z rodzynkami i orzechami laskowymi
Rosół drobiowy z kołdunami wołowymi i marchewką

Danie główne ( do wyboru)

Risotto z grzybami, oliwą ziołową, prażonym słonecznikiem i serem grana padano
Zrazy wołowe nadziewane mięsem wieprzowym z burakami zasmażanymi, puree ziemniaczanym i sosem chlebowym
Filet z dorsza ze szpinakiem, burakami, pomidorami suszonymi i kaszą pęczak
Pół kaczki pieczonej z modrą kapustą, żurawiną, musem jabłkowym i ziemniakami purée

Deser ( do wyboru)

Tarta z gruszkami w czerwonym winie z sosem cynamonowym
Fondant czekoladowy z lodami waniliowymi
Tort z kremem mascarpone i konfiturą z leśnych owoców

Napoje

Kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana,
soki bez limitu do 4 godzin

PRZYSTAWKA

• Pierś z kaczki wędzona, musztarda orzechowa, mus z buraka, roszponka
• Sashimi z tuńczyka z kolendą, sos ponzu

ZUPA (proszę wybrać jedną)

• Rosół z makaronem, marchewką i natką pietruszki
• Krem z warzyw (sezonowy)

DANIE GŁÓWNE RYBNE (proszę wybrać jedno)

• Pieczony filet z dorsza
• Gotowany filet z łososia

DANIE GŁÓWNE MIĘSNE (proszę wybrać trzy)

• Zrazy wołowe z nadzieniem staropolskim
• Kaczka pieczona w całości (kaczka przy podaniu jest krojona w ćwiartki i podane bez kości)
• Tradycyjny kotlet schabowy w ziołowej panierce
• Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami i serem mozzarella

SKROBIA (proszę wybrać dwa)

• Ziemniaki gotowane z koperkiem
• Ziemniaki pieczone z ziołami i papryką
• Kluski śląskie z masłem klarowanym
• Kasza gryczana z prażoną cebulą

WARZYWA (proszę wybrać dwa)

• Warzywa duszone w pomidorach
• Warzywa gotowane z masłem
• Warzywa grillowane z ziołami 1
• Zestaw surówek z białej kapusty, surówka z marchewki

DESER SERWOWANY (proszę wybrać jeden)

• Tort z białym biszkoptem, kremem mascarpone i owocami sezonowymi (tort może myć także masą ticino, bez dodatkowych dekoracji i zdobień)
• Fondant czekoladowy z owocami i lodami waniliowymi
• Tarta z pomarańczowym creme brule i czarnymi porzeczkami

BUFET ZIMNY

• Bar sałatkowy (pozostaje bez zmian):
- wybór salat liściastych (sałata strzępiasta, radichio, rucola, roszponka, lodowa)
- warzywa (pomidory, ogórki zielone, papryka, oliwki, czerwona cebula)
- warzywa marynowane (ogórek, papryka, cebula, pieczarka)
- dodatki (ser feta, boczek, grillowana pierś z kurczaka)
- sos francuski, sos winegret
- dip żurawinowo-chrzanowy, musztarda francuska, dip czosnkowy
- pieczywo, masło

Dodatkowo, proszę wybrać pięć przekąsek

• Śledź z pieczonymi ziemniakami, porem w śmietanie i jabłkami
• Rostbef pieczony w musztardzie francuskiej, remolade z chrzanu i gruszki,
• Boczek pieczony z majerankiem i czosnkiem
• Duszona cielęcina z sosem kaparowym i rukolą
• Ziemniaczane roesti z twarożkiem ziołowym i kawiorem
• Deska serów międzynarodowych, winogron, orzechy włoskiem, konfitura figowa, grissini
• Łosoś norweski pieczony z całości z kompozycją ryb wędzonych i musem guacamole
• Tarta ze szpinakiem, serem pleśniowym, suszonymi pomidorami
• Tymbaliki wieprzowe
• Terrina wieprzowo- drobiowa z cumberlandem i chrzanem

BUFET SŁODKI (pozostaje bez zmian)

• Sernik z bakaliami
• Tarta z gruszkami i kremem migdałowym
• Pudding waniliowy z owocami
• Babeczki z kremem mascarpone i wiśniami
• Owoce filetowane

BUFET CIEPŁY (pozostaje bez zmian)

• Barszcz czerwony z pasztecikami (kapusta i grzyby)
• Karczek pieczony z czosnkiem na modrej kapuście
• Ziemniaki gotowane z koprem
• Lasagne ze szpinakiem i pomidorami

KOLACJA CIEPŁA SERWOWANA PRZEZ SZEFA KUCHNI NA SALI (proszę wybrać jedną)

• Prosię pieczone z kaszą, kapustą zasmażaną i zapiekanymi ziemniakami dla wesel powyżej 100 osób
Lub
• Indyk pieczony w całości, warzywa gotowane, ziemniaki pieczone

NAPOJE (POZOSTAJE BEZ ZMIAN) dostępne bez limitu do 12 godzin

• Napoje ciepłe (kawa z ekspresu przelewowego oraz wybór herbat)
• Napoje zimne (soki, woda oraz napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7-up)

Menu dla dzieci do 10 lat, menu dziecięce:

• Dzieci do 5 lat gratis
• Dzieci 5-10 lat 60% ceny pakietu weselnego

Menu dla podwykonawców:

• 60% ceny pakietu weselnego

PRZYSTAWKA (proszę wybrać jedną)

• Pierś z kurczaka, mus śliwkowy, pesto i pieczone buraki
• Mus z łososia, czarne oliwki, suszone pomidory, ser owczy i rukola

ZUPA (proszę wybrać jedną):

• Rosół z makaronem, marchewką i natką pietruszki
• Krem z warzyw (sezonowy)

DANIE GŁÓWNE (proszę wybrać jedno):

• Filet z dorsza atlantyckiego, puree z kalafiora, marchewka pieczona, rukola
• Duszona wołowina, sos barbecue, warzywa pieczone, kasza gryczana ze śliwkami
• Kaczka pieczona z pomarańczami, modra kapusta, ziemniaki puree, mus jabłkowy (ćwiartka kaczki podana bez kości)

DESER SERWOWANY (proszę wybrać jeden):

• Tort z białym biszkoptem, kremem mascarpone i owocami sezonowymi (tort może myć także masą ticino, bez dodatkowych dekoracji i zdobień)
• Czekoladowy brownie z lodami karmelowymi
• Sernik, galaretka malinowa i kemem waniliowym

BUFET ZIMNY:

• Bar sałatkowy (pozostaje bez zmian):
- wybór salat liściastych (sałata strzępiasta, radichio, rucola, roszponka, lodowa)
- warzywa (pomidory, ogórki zielone, papryka, oliwki, czerwona cebula)
- warzywa marynowane (ogórek, papryka, cebula, pieczarka)
- dodatki (ser feta, boczek, grillowana pierś z kurczaka)
- sos francuski, sos winegret
- dip żurawinowo-chrzanowy, musztarda francuska, dip czosnkowy
- pieczywo, masło 5

Dodatkowo, proszę wybrać sześć przekąsek:

• Śledź z warzywami w sosie pomidorowym
• Karczek pieczony w musztardzie francuskiej
• Boczek pieczony z majerankiem i czosnkiem
• Duszony schab z sosem kaparowym i rukolą
• Ziemniaczane roesti z twarożkiem ziołowym i kawiorem
• Deska serów pleśniowych, winogron, orzechy włoskiem
• Łosoś norweski pieczony z całości z kompozycją ryb wędzonych i musem guacamole
• Tarta ze szpinakiem, serem pleśniowym, suszonymi pomidorami
• Galaretka drobiowa
• Pasztet wieprzowy z ostrym sosem malinowym

BUFET SŁODKI (pozostaje bez zmian):

• Sernik z czekoladową kruszonką
• Tarta z jabłkami i cynamonem
• Babeczki z kremem mascarpone i wiśniami
• Owoce sezonowe

NAPOJE (POZOSTAJE BEZ ZMIAN) dostępne bez limitu do 12 godzin

• Napoje ciepłe (kawa z ekspresu przelewowego oraz wybór herbat)
• Napoje zimne (soki, woda oraz napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7-up)

KOLACJA CIEPŁA SERWOWANA PRZES SZEFA KUCHNI NA SALI (proszę wybrać jedną)

• Udziec wieprzowy, kapusta zasmażana, kluski śląskie
lub
• Indyk pieczony w całości, warzywa gotowane, ziemniaki pieczone

DANIE CIEPŁE PODANE NA BUFECIE OD GODZINY 24:00-05:00

• Barszcz czerwony z pasztecikami
lub
• Zupa gulaszowa z ostrą papryką

Menu dla dzieci do 10 lat, menu dziecięce:

• Dzieci do 5 lat gratis
• Dzieci 5-10 lat 60% ceny pakietu weselnego
Menu dla podwykonawców:
• 60% ceny pakietu weselnego