Blog

Sztuka kulinarna w Zamku Topacz

Krem z białych szparagów

18 czerwca 2018

Wykorzystaj sezon szparagowy i wypróbuj przepis Szefa Kuchni Restauracji Spichlerz Krzysztofa Oblińskiego.

Produkty, których nie może zabraknąć w Twojej kuchni

4 czerwca 2018

Nasza spiżarnia zawsze powinna być gotowa na przyjęcie gości. Szef Kuchni Restauracji w Zamku Topacz, Rafał Borys, przygotował propozycje produktów, których według niego nie powinno zabraknąć w naszej kuchni w ciągu roku.

Plusy i minusy otwartej kuchni

21 maja 2018

Coraz więcej europejskich czy amerykańskich restauracji korzysta z pomysłu krajów azjatyckich i decyduje się na połączenie pomieszczenia kuchennego z salą. O tym, jakie są plusy i minusy otwartej kuchni, opowiedział Szef Kuchni Restauracji w Zamku Topacz Rafał Borys, który na co dzień mierzy się z tym wyzwaniem.

Wegetariańskie wcale nie znaczy nudne

7 maja 2018

Przepis na tatar z bakłażana autorstwa Rafała Borysa

Zapraszamy do kulinarnego świata Zamku Topacz

23 kwietnia 2018

Na początek - dlaczego powstał ten blog ?